Parcul Teiuş din Caransebeş – salvat prin curăţenie

Autor: OVIDIU DUMA oduma@argument-cs.ro

Vineri, 19 mai, Parcul de agrement Teiuș din Caransebeş a fost scena unei acţiuni de ecologizare prin voluntariat. Astfel, elevi ai Colegiului Naţional „C.D. Loga”, îndrumaţi de profesoarele Lucia Sferle, Petronela Ciobotea şi Floarea Pascal, au participat la ecologizarea acestui parc.

În parteneriat cu SC Transal Urbis şi „Asociaţia Sim.Țim la fel”, elevii de la „Loga” au curăţat malul Timișului de la Ștrand până la Cotitură, apoi au urcat la Scenă şi au reuşit să strângă ceea ce alții au aruncat, nepăsători, pe unde au apucat. Zona „Orășelul Copiilor” a revenit pentru ecologizare micuților de clasa I de la Colegiul „Loga”, care au dat şi ei o mână de ajutor, după puterile lor.

Cei mai mari însă au avut ceva de lucru pe malul râului, fiindcă Timișul aduce din amonte, zilnic, o mare cantitate de peturi, pungi şi alte deșeuri, care rămân agățate în vegetație sau ajung pe mal când apa se retrage. Totuşi, față de alte acțiuni de ecologizare din alți ani, de data aceasta nu s-a strâns o mare cantitate de deșeuri. Acesta este de fapt rezultatul multiplelor acţiuni de ecologizare, de acum înainte trebuind doar întreţinută zona curată.

„A fost o inițiativă foarte bună a Colegiului „C.D. Loga”, societatea noastră e deschisă tuturor acţiunilor de genul acesta, a declarat Ovidiu Chimigeriu, directorul Transal Urbis, care a lucrat cot la cot cu elevii colegiului. În cadrul acţiunii s-au strâns aproximativ 20 de saci de deșeuri menajere, plus reciclabile. Sper ca pe viitor oamenii să înțeleagă cât de important e mediul în care trăim şi faptul că deșeurile trebuie să fie aruncate în locuri amenajate. Mulțumesc doamnelor profesoare şi elevilor pentru inițiativă şi pentru munca depusă pentru municipiul Caransebeș”.

Sursa: http://www.argument-cs.ro/content/parcul-teius-din-caransebes-salvat-prin-curatenie